facebook tracking

Fact based decision making

Schermafbeelding-2019-02-13-om-13.51.03.png

Een van de dingen die ons onderscheiden is dat we net als Jeff Bezos van Amazon zo veel mogelijk proberen besluitvorming op basis van data te doen.

 


The great thing about fact-based decisions is that they overrule the hierarchy
Jeff Bezos

Reistijd meewegen bij jobkeuze

Simpel voorbeeld daarvan: tijdens het intakegesprek met kandidaten checken we wat een haalbare reistijd is.

Dat doen we ook bij opdrachtgevers omdat we weten uit CBS cijfers dat de gemiddelde Nederlander op 12km van zijn of haar voordeur werkt dit op basis van gevoel van de hiring managers hoger ligt.

45 minuten woon-werkverkeer is acceptabel voor mid- en senior logistiek managers krijgen we vaak van logistiek professionals te horen. Stap 1 is dan altijd met hun eerst kijken wat dit geografisch betekent voor de shortlist van bedrijven en vacatures die we met ze bespreken.


Duurzaamheid meewegen bij jobkeuze

Wanneer we uit oogpunt van duurzaamheid voorstellen wat er op 45 minuten ligt en bereikbaar is met openbaar vervoer zie je kandidaten vaak verrast reageren.
Voor reisafstanden met auto is het vaker een bevestiging van hun gevoel wat op een redelijke rijtijd van je huis ligt. Als recruiter halen we geen vrachtwagens van de weg door intermodaal te gaan vervoeren maar zo dragen we kandidaat per kandidaat op termijn ook ons steentje bij aan een groener Logistiek Nederland.


Takeaway

Deze visualisaties delen we dan met kandidaten en waar het van toegevoegde waarde voor de rol is ook met opdrachtgevers.

Check het zelf hier maar eens.

Teamtailor

Carrièrewebsite door Teamtailor